Danmarks største skateskole for alle hjul

Hvem vi er og hvad vi arbejder for

Hos L.O.W Academy ser vi os selv som den første totalløsning inden for skatingverdenen. Under vores paraply har vi bl.a. Danmarks største skateskole for alle hjul og en skateshop. Vi har også en eventafdeling, der laver såvel private som erhvervsrettede arrangementer.

L.O.W Academy står for Life on Wheels Academy, og navnet kommer af vores mission om at understøtte og forbedre forholdene for at leve “livet på hjul”. Vi har denne mission, fordi vi ønsker at give tilbage til det miljø, den kultur og ikke mindst de mange mennesker, der gør skating til en unik sportsaktivitet.

For at opnå vores mission har vi delt den op i fire delmål, som vi arbejder hen imod.

1. Gør skateparkerne mere tilgængelige

Hvis man er ny inden for skating, kan det godt virke overvældende at sætte foden i en skatepark. For her eksisterer der en helt særlig kultur, som bygger på et væld af uskrevne spilleregler, som er svære at lære, hvis man ikke i forvejen kender nogen, der skater. Og da der har det med at opstå gnidninger og frustrationer mellem dem, der kender reglerne, og dem, der ikke gør, kan det for mange være svært at komme i gang med at skate – særligt på egen hånd.

Vi forsøger at løse denne udfordring ved gennem vores skateskole at lære såvel aspirerende som øvede skatere, hvordan de færdes hensigtsmæssigt i en skatepark. På den måde kan vi nemlig være med til at skabe et bedre flow i skateparkerne, som medvirker til, at der opstår langt færre gnidninger og frustrationer. Og det vil i sidste ende gøre det lettere for langt flere at teste af, om livet på hjul er noget for dem.

2. Skab flere skatefællesskaber

Skating er en fantastisk sportsgren, da man både kan dyrke den på egen hånd og sammen med andre. Men ligesom tilfældet er med mange andre ting, kan det være svært at komme i gang med og særligt vedholde interessen for sporten, hvis man ikke deler den med andre.

Vi forsøger gennem vores skateskole såvel som vores forskellige events at skabe fællesskaber omkring skating, så man altid har nogle at mødes med – om man er begynder eller øvet, ung eller gammel. For hvis der kommer flere fællesskaber, hvor man kan dele sin passion for skating, vil der være en større chance for ikke bare at fastholde flere i skatemiljøet, men også få langt flere til at træde ind i det.

3. Gør skating til en levevej

På trods af at mange skatere har brugt utallige timer på at mestre sporten, er realiteten desværre, at det kun er meget få, der kan leve af deres talent. Selv blandt pro-skaterne (dem, der deltager i internationale konkurrencer og har sponsorer i ryggen) er det kun omring 1%, der kan leve af at være skatere. Hvilket er paradoksalt, når de kaldes “pro”-skatere.

Ved at tilbyde muligheden for at arbejde som underviser, skaber vi en ny mulighed for, at skaterne kan tjene penge på deres evner. Og på sigt ønsker vi, at det bliver muligt for skatere at gøre det til en levevej at lære sine evner fra sig. Ligesom det for eksempel er tilfældet inden for ski- og snowboardverdenen.

4. Skab en stærkere stemme for skatemiljøet

Skating er stadig en nichesport, hvor kun en lille del af udøverne er organiseret under et forbund, og hvor de forskellige genre inden for sporten sjældent interesserer sig for hinanden. Det betyder, at skatemiljøet på trods af mange fælles interesser ikke arbejder særligt godt sammen om at skabe bedre forhold for sig selv.

Ved at samle løbehjul, rulleskøjter og skateboard under en fælles paraply, forsøger vi på at skabe en organisation, som arbejder målrettet mod at skabe de bedre vilkår, faciliteter m.m. for alle typer skatere. For kun ved at stå sammen kan skaternes ønsker stå stærkt, når der for eksempel skal bygges nye sportsfaciliteter i de danske kommuner.

Vores historie

L.O.W Academy er stiftet af Jacob Juul, som gennem flere år har været blandt Danmarks bedste inlineskatere. Han havde et ønske om at give sin passion for skating videre til den næste generation, og derfor startede han i 2015 skateskolen Inline-Skateundervisning.

Skolen startede ganske småt med en håndfuld elever, som Jacob hver uge underviste i at stå på rulleskøjter. Samtidig arbejdede han i den lokale skateshop, hvor han fik sin løn udbetalt i form af rulleskøjter og beskyttelse til skolen, så han kunne tage flere elever ind.

Med tiden blev Jacobs varevogn og lejlighed fyldt op med udstyr, som han ikke bare fik gennem skateshoppen, men også fra venner og bekendte, der havde noget i overskud. Der var derfor brug for et kontor, og det blev fundet på Bolsjefabrikken i 2016. Her flyttede Jacob ind med sin ven Simon, og de begyndte sammen at drive skateskolen på fuld tid.

Efter at have arbejdet omkring et år fra kontoret på Bolsjefabrikken, møder Jacob og Simon til eventet Let ‘em skate Jakob Frausing. Han har selv stået på rulleskøjter i mange år, og ligesom Jacob og Simon har han en brændende passion for skatemiljøet. Gennem de seneste syv år har han blandt andet udviklet og drevet skateparks.dk, der er en hjemmeside, som viser og beskriver alle skateparker i Danmark. De tre drenge bliver derfor hurtigt enige om, at de skal samarbejde.

Et år senere i slutningen af 2017 starter man de første hold på løbehjul og skateboard, og Inline-Skateundervisning bliver til L.O.W Academy for at samle de tre skategenre under en den samme fane. Siden da er virksomheden vokset til at have mere end 15 instruktører tilknyttet, som udbreder skating til børn og unge gennem alt lige fra undervisning til events.

Socialt ansvar

Gennem vores arbejde for at understøtte og forbedre forholdene for at leve livet på hjul, forsøger vi også at tage forskellige former for socialt ansvar. Herunder kan du læse om, hvad vi gør for at skabe en forskel.

Vi forsøger at få flere til at dyrke motion

En stor del af danskerne dyrker mindre motion, end verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler. Et stort studie fra 2019 viser for eksempel, at 84,5 af Danmarks børn og unge mellem 11 og 15 år dyrker mindre end en times motion om dagen for blandt andet at bruge mere tid bag skærme. Og det er problematisk, da der følger mange sundhedsmæssige fordele med at dyrke motion.

Ved at gøre det lettere at komme i gang med at skate, håber vi på, at vi kan aktivere ikke bare flere børn og unge, men også flere voksne. Særligt nogle af dem, som ikke har fundet interessen i andre sportsgrene. For faktisk forbrænder en person på 55 kilo 600 kalorier ved at stå på skateboard i 2 timer og 880 kalorier ved at stå på rulleskøjter.

Vi forsøger at give unge en retning på deres liv

Der findes mange unge, som er kørt fast i livet, og som af forskellige årsager ikke kan gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse. Flere af dem ender derfor på en af de særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser (STU), hvor de får hjælp til at udstikke en retning for deres fremtid.

Vi forsøger at hjælpe og vejlede nogle af disse unge ved at tilbyde praktikforløb for STU-eleverne. Her får de et fast holdepunkt i en til tider uoverskuelig hverdag, hvor de hjælper til med praktiske gøremål såsom at bygge ramper, styre lager eller servicere udstyr. Praktikken har det desuden med at give dem en større tro på egne evner, som er vigtig for, at de kan komme videre.

Vi forsøger at hjælpe nogle af dem, som har mindst

Der findes desværre en del, som ikke har særligt meget at gøre godt med. Derfor rejser vi fra tid til anden ud og laver forskellige tilbud til disse mennesker. Blandt andet i samarbejde med kommuner og institutioner.

Gennem årene har vi lavet en del forskellige tiltag. For eksempel har vi lavet en rulleskøjteworkshop på et asylcenter og har rejst til Venezuela for ikke bare at dele gratis skateudstyr ud til gadebørn, men også undervise dem i at bruge det. Vi og vores elever har også været hovedpersoner i en reklame for kampagnen “Gør en god gerning”, som indsamlede 8 millioner kr. til Danmarks Indsamlingen for at bekæmpe sult blandt børn verden over.