Idrætsdage med det Frie Gymnasium

5. februar 2018

I forbindelse med Det Frie Gymnasiums idrætsdag (e) skal L.O.W – Academy afholde foredrag omkring skating samt skateworkshops på rulleskøjter og skateboard. Det Frie Gymnasium er kendt for altid at være med hvor det sker og sørge for at følge med tiden. Derfor er vi super glade for lov til at være med til at danne rammerne for deres idrætsdage og forhåbentligt give dem og deres elever en fantastisk oplevelse.

Programmet var 2 dage pakket med spændende skateworkshops, udfordringer og foredrag. Alt i alt skulle omkring 100 elever fra 8 og 9 klasse prøve kræfter med rulleskøjter og skateboard de næste 2 dage til årets idrætsdag.

Hos L.O.W – Academy opfordrer vi altid vores elever til at blive med at skate året rundt. Mange holder sig tilbage på grund af regn eller kulde, hvilket for mange gør vinteren ekstra lang. Men på trods af vejret var Det Frie Gymnasie klar på idrætsdag i skatingens tegn. Vores 2 skateinstruktører Morten Lindberg og Jacob Juul havde pakket det helt store setup og gjort klar til torsdagens første undervisningssession i fælledparken. Vores samarbejde med SkatePro har sikret at helt nye skateboards, rulleskøjter og lækkert sikkerhedsstyr ligger klar til når de mange elever ankommer torsdag morgen. Selvom kalender kun siger 1 februar holder det ikke de seje elever og lærer tilbage på det frie gymnasie, for at komme ud og skate. Vores undervisningsansvarlige Jacob Juul og Morten har sammensat 2 forskellige aktivitetsforløb, hvor alle niveauer udfordres og kan være med.

Som en del af de 2 dages aktivitetsforløb, vil der også være et mindre foredrag med Jacob Juul som fortæller om hans liv med skating. Jacob har som en af de eneste danskere etableret en professionel skatekarriere og har blandt andet vundet amatør VM og Danmarks mesterskaberne utallige gange. Jacob fortæller om hans mange forskellige oplevelser og hvordan hans vedholdenhed for skating har givet ham en masse unikke oplevelser, venskaber og ikke mindst i sport for livet. Målet med foredraget er at motiverer børn og unge til at holde ved deres fritidsaktiviteter og ikke mindst blive ved med at tro på succes. Jacob’s foredrag giver et indblik i hans eget personlige liv og hvordan han har brugt skating og ikke mindst det store fællesskab. Der blevet lyttet med stor interesse og stillet mange god spørgsmål over de 2 dage og det var rigtig fedt at mærke interessen hos eleverne.

Der blevet givet den fuldt gas da vores skateworkshops først blev skudt igang og både lærer og elever var med. Eleverne blev hjulpet på med rulleskøjterne og mange havde taget sit eget skateboard med til undervisningen. Alle var rigtig godt med fra start af og gav den fuldt gas med at lære de mange forskellige aktiviteter og forhindringer som vores instruktørteam havde gjort klar til dem.

Både Fælledparken og Bispeengbuen dannede de perfekte rammer for vores skateworkshops og udfordrede alle niveauer lige meget. Det fede og unikke ved at skating og street spots er at de forskellige steder der bliver brugt til undervisningen altid er tilgængeligt. Det betyder at børnene altid kan komme tilbage til faciliteterne gratis eller finde ligende områder i København. Vi opfordrer altid til “lokal forankring” når vi afholder vores workshops for skoler og institutioner. Vi prøver så vidt muligt at lære de unge at bruge lokale faciliteter og ikke mindst gøre opmærksom på, hvor lidt man egentligt skal bruge, for at kunne have en “lokal skatepark”. Igennem sommeren afholder L.O.W – Academy også forskellige kurser i, hvordan man nemt selv kan bygge ramper ud og genbrugsmaterialer. I slutningen af 2017 byggede L.O.W selv en skatepark i NordVest kun ud af genbrugsmaterialer, som vi fik fra byggepladser etc.

Vi brænder for at undervise

Hos L.O.W – Academy brænder vi for at lave skateworkshops som disse og elsker at motiverer unge til at komme ud og skate. Vi har efterhånden lavet hundredevis af forskellige skateworkshops og aktivitetsforløb og vi har professionelt låneudstyr til rådighed. At få lov at være med til at afholde idrætsdag for Det Frie Gymnasium er en super fed oplevelse, som vi aldrig kan få nok af. Så lad os endeligt høre hvis jeres skole eller institution kunne tænke sig at prøve kræfter med skateundervisning eller få foredrag omkring det at være professionel sportsudøver.

Du kan læse mere her.

Endnu engang tak til Det Frie Gymnasium for et par fantastiske dage.

Bedste Hilsner
L.O.W – Academy